Missie en werkwijze

Sport brengt mensen samen, verbetert het zelfbeeld en is een uitlaatklep voor energie die we allemaal in ons hebben. Sport heeft ook een zeer belangrijke maatschappelijke waarde waarbij de gezondheid een belangrijke rol speelt. 
 

Sport hoort deel te zijn van het leven van kinderen vanwege zijn opvoedkundige waarden: je leert er veel over jezelf als mens en over je lichaam, je vormt je karakter. Je leert er over anderen door te werken in groepen en begeleid te worden door verschillende coaches en choreografen.  Zaken waar je je hele leven profijt van kan hebben!

Bewegen/sporten is eigen aan de mens en levert een grote bijdrage eren aan de kwaliteit van leven; de gezondheid (conditie, fitheid, gewichtsbeheersing), de vorming van het lichaam, het verleggen van grenzen, het stimuleren van doorzettingsvermogen of het onderdrukken van stress, en het leggen van sociale contacten. Tijdens sporten worden vaak vriendschappen voor het leven gemaakt!

Onze visie

Sporten doe je in de eerste plaats voor het plezier dat het je geeft om te bewegen, voor jezelf en met anderen. Onze visie is dat sporten met andere woorden een gezonde ontspanning door inspanning is waarbij het niveau van het beoefenen niet van invloed is.

Je doet het in eerste instantie niet met de gedachte  om topsporter te worden, omdat sport zoals hierboven beschreven veel meer biedt dan alleen prestaties neerzetten. Wanneer je zoals dat heet talentvol bent, dat wil zeggen een bepaalde sport of bepaalde technieken zeer goed beheerst, je bepaalde uitzonderlijke fysieke eigenschappen hebt als kracht, lenigheid en coördinatie, én wanneer je een bepaald engagement wil aangaan mét de nodige en belangrijke ambitie en motivatie… dan kun je misschien uitgroeien tot topsporter.

Realiseer je wensen en dromen

Bij TURNZ Amsterdam Gymnastics bieden we de mogelijkheid om je persoonlijke wensen en dromen te realiseren als het gaat om turnen. Er is een aanbod van recreatiesport (1 á 2 uur in de week),  opleiding voor wedstrijdsport en topsport (vanaf 4 uur tot maximaal 30 uur per week) en opleiding tot trainer/coach op meerdere niveau’s . Voor opleiding tot wedstrijdsporter/topsporter betekent dit een aanbod van 3e, 2e, 1e Divisie en Eredivisie in het programma van de KNGU. 
 

TURNZ Amsterdam Gymnastics bestaat nu ruim een kwart eeuw. Er is inmiddels veel ervaring binnen de club, en de accommodatie behoort tot de beste van Nederland en daarbuiten. En laten we wel zijn: AMSTERDAM HEEFT HET! Wij hopen dat je bij ons een fijne plaats in een van onze groepen kunt vinden.

Sponsoren

Contact

Turnz Amsterdam Gymnastics
Dokter Meurerlaan 7
1067 SM  Amsterdam
recreatie@turnz.nl
Terug naar boven