Over TURNZ

TURNZ Amsterdam Gymnastics

TURNZ Amsterdam Gymnastics is een turnschool met rond de duizend leden die al meer dan dertig jaar bijdraagt aan een gezond en veilig gymsportklimaat in Amsterdam en daarbuiten. Zij doet dit door een breed aanbod van turnen en aanverwante disciplines zoals freerunning en tricking voor alle leeftijden, op negen locaties in Amsterdam. TURNZ is een afkorting van TurnZone, een plaats waar geturnd/gedraaid wordt en waar meer gaande is dan alleen lessen en training in gymnastiek en turnen: het is een plaats waar kennis gehaald en gedeeld kan worden. 

TURNZ heeft twee richtingen in haar aanbod, die elkaar over en weer inspireren en voeden, namelijk het turnen en aanverwante disciplines als breedtesport en het turnen als wedstrijd- en topsport. Dat laatste is op basis van selectie. Bijna alle wedstrijd- en topsporters zijn begonnen als breedtesporter. Beide richtingen hebben een verschillende focus en aanpak. In de breedtesport staat het plezier, groei in bewegen en als mens centraal, voor jezelf en met anderen. Hier maak je vrienden en herinneringen voor het leven. In de wedstrijd- en vooral in de topsport komen daar een aantal belangrijke elementen bij, namelijk het leren stellen van doelen, het ontwikkelen van doorzettingsvermogen en het leren presteren onder druk, zonder je eigenheid als sporter, als mens te verliezen. 

TURNZ vindt het belangrijk om samen te werken met verschillende partijen: sporttechnisch, maar ook artistiek en op het gebied van product- en materiaalontwikkeling. TURNZ is een KNGU-erkend Regionaal Training Centrum (RTC) met de mogelijkheid om getalenteerde sporters te begeleiden in hun weg naar de top.

TURNZ Amsterdam Gymnastics staat midden in de samenleving. Zij heeft een divers team van ervaren coaches met veel ervaring en de accommodatie van Sportcentrum Ookmeer behoort tot de beste van Nederland en daarbuiten. En laten we wel zijn: AMSTERDAM HEEFT HET! Wij hopen dat je een fijne plaats in een van onze groepen vindt. Iedereen is welkom. 

Onze visie

Sport brengt mensen samen, verbetert het zelfbeeld, draagt bij aan een gezonde levensstijl en het is een uitlaatklep voor energie die we allemaal in ons hebben. Sporten doe je in de eerste plaats voor het plezier dat het je geeft om te bewegen, voor jezelf en met anderen. TURNZ creëert een veilige gym-sportomgeving, waar iedere sporter een plek vindt die aansluit bij zijn sportkwaliteiten. In deze omgeving kan de sporter zich met plezier en focus optimaal ontwikkelen. 

Wanneer je talentvol bent, dat wil zeggen dat je een bepaalde sport of bepaalde technieken zeer goed beheerst, je bepaalde uitzonderlijke fysieke eigenschappen hebt als kracht, lenigheid en coördinatie, én wanneer je een bepaald engagement wil aangaan mét de nodige en belangrijke ambitie en motivatie… dan kun je misschien uitgroeien tot topsporter.

Realiseer je wensen en dromen

Bij TURNZ Amsterdam Gymnastics bieden we de mogelijkheid om je persoonlijke wensen en dromen te realiseren als het gaat om turnen. Er is een aanbod van recreatiesport (1 á 2 uur in de week), opleiding voor wedstrijdsport en topsport (vanaf 4 uur tot maximaal 30 uur per week) en opleiding tot trainer/coach op meerdere niveau’s . Voor opleiding tot wedstrijdsporter/topsporter betekent dit een aanbod van 3e, 2e, 1e Divisie en Eredivisie in het programma van de KNGU. 
 

 

Footer
Terug naar boven